Sobre Relats

facana8

Relats és una mitjana empresa familiar catalana, altament internacionalitzada, que fabrica tubs aïllants elèctrics i tèrmics flexibles, fundes de protecció mecànica i de reducció del so i components d’aïllament electromagnètic, especialment aplicables als sectors de l’automoció i el transport col·lectiu -l’aeronàutica i el ferrocarril-, de l’electricitat i l’electrodomèstic i de les energies renovables. Al mateix temps, continuem desenvolupant nous mercats i aplicacions en indústries com la mèdica.

L’empresa va ser fundada el 1957 a Caldes de Montbui (Barcelona) per Vicenç Relats Arimon i durant més de vint anys va produir teixit convencional per a diverses aplicacions industrials. A principis dels anys 70, fruit de la relació amb fabricants d’aïllants elèctrics i de fil de coure esmaltat, va sorgir la necessitat de fabricar trena de fibra de vidre. Aquest va ser l’inici de la nostra principal activitat i especialitat actual. Relats dissenya i produeix una àmplia gamma de productes amb un substrat tèxtil per a sistemes motors, de frens, per a cables push pull, tubs de goma i metàl·lics, entre molts d’altres. Amb presència a quatre dels cinc continents, a través de les cinc plantes de fabricació (a Catalunya, el Regne Unit, la Xina, Mèxic i el Marroc) el grup Relats treballem per les empreses de components que proveeixen les principals marques mundials de la indústria de l’automoció, l’aeronàutica, el ferrocarril, el sector elèctric i dels electrodomèstics, que han homologat els nostres productes.

Sempre atents a desenvolupar noves solucions tècniques per a nous mercats, a través de la recerca i la innovació tecnològica continuades, hem aconseguit nombroses certificacions de qualitat com la ISO9001 per a manufacturació industrial, la ISO/TS per al sector de l’automoció i l’EN9100 del sistema de qualitat total per al sector aeronàutic.